THE MARKA KüLTüRü EğITIMI DIARIES

The marka kültürü eğitimi Diaries

The marka kültürü eğitimi Diaries

Blog Article

Marka kültürü, bir markanın hedef kitlesiyle nasıl etkileşime girdiğini, kendisini nasıl sunduğunu ve hangi idealleri yansıttığını tanımlayan değerler, inançlar, normlar ve uygulamalar bütünüdür. Marka imajının oluşması ve tüketiciler tarafından algılanmasının temelini oluşturur.

Nike’ın en önemli ürün özelliği, başta koşu olmak üzere tenis ve basketbol gibi spesifik özellikler gerektiren ayakkabı tasarımlarına cevap verebiliyor olması. Yeni, aykırı, geliştirilmeye açık fikirler her zaman markanın radarında tutuluyor.

Pazarlama alanında yapılan her çalışma temelde markayı tüketicilere tanıtmak için yapılır. Markanın bilinirliğini artworkırarak tüketiciyle yakın bir ilişki kurmak markanın başarısının anahtarı niteliğindedir.

Müşteriler) için herkes için çalışması gerekir. Tasarım sürecine başlarken marka kimliğinizin şu özelliklere sahip olduğundan emin olun:

Her marka, kendine has bir kültürü temsil eder ve bunu insanlara aktarır. Apple’ın marka kültürüne bakarsak; Apple ürünleri ile tüketiciler arasında duygusal ilişki vardır ve bu ilişki tüketicinin deneyimlerini yansıtır.

Bu özellikle logonuzun şekline göre bilgilendirilmesi gereken tipografi için geçerlidir. Tipografi çalışmaları ile son derece dikkat çeken, estetik sonuçlar elde edilebilir. İsterseniz örneğimizi inceleyelim.

Her kültürün mensubu aidiyet duygusunu hissetmek ister. Bu nedenle toplu yapılan aktiviteler & etkinlikler hem marka içerisinde kültürün doğru şekilde iletilmesini hem de dışarıya kültürün yayılmasını amaçlar.

Markanızın kuruluşunda iyi bir kültür oluşturmak için yapmanız gereken ilk şey temel değerlerinizi belirlemektir. Bu noktada “Vizyon” ve “Misyon” terimleri ortaya çıkmaktadır. Vizyon nedir? Vizyon; bir kurum, kuruluş veya markanın gelecek planları hakkında verilen bilgidir. Amacımız nedir?

Coca-Cola, logosunu benzersiz şekilli bir şişeye basar (doğrudur, başka hiçbir içecekte tam olarak buna benzer şişeler yoktur). Bu, müşterilere bir taklit almadıklarını söylüyor – bu gerçek. Marka bu şekilde itibar ve güven geliştirir.

Marka; halkın, ürüne ya da hizmete bakış açısını değiştirir ve kendi ürün veya hizmetinin reklamını yapabilir. Sinema sektöründe kullanılan “A filminin yapımcısından” kalıbı bu durumu örnekleyecek niteliktedir.

Son twenty yılda şirketler için en önemli konu markalaşmadır. İyi bir marka oluşturma stratejisiyle yola çıkan şirketler için bir süre sonra en önemli varlık marka değeri olmaktadır.

Teknik depolama veya erişim, kullanıcı profilleri oluşturmak, reklam göndermek veya benzer pazarlama amaçları için kullanıcıyı bir Net sitesinde veya birkaç World wide web sitesinde izlemek için gereklidir.

Çalışan bağlılığını artırın: Çalışanlar, markanın değerlerini benimsedikleri ve destekledikleri zaman, daha bağlı ve üretken hissederler.

Her şirket ya da her ürün bir marka değildir. Marka olabilmesi için geniş kitlelerce tanınması ve onaylanması gerekir. Ancak her markanın büyük bir şirket alt yapısına sahip olması gerekmez. marka kültürü eğitimi

Report this page